VLOERONDERHOUD – PARKETONDERHOUD – TAPIJTREINIGING

056 70 20 480475 65 20 94

5 tips voor het beste parketonderhoud

Zo’n mooie parketvloer, wie wil dat nu niet? Hout blijft echter een natuurproduct en zal altijd aan verandering onderhevig zijn. Vandaar dat we u graag enkele tips meegeven voor het beste parketonderhoud. Op die manier kunt u zo lang mogelijk genieten van uw prachtige parketvloer.  

Stofzuigen en dweilen kan best

Een parketvloer mag u gewoon stofzuigen en dweilen. Al raden we een parketborstelopzetstuk voor de stofzuiger wel aan. Anders zou het wel eens kunnen dat u krassen maakt in uw parket.

Geolied parket dweilt u nooit met enkel water!

Is uw parket geolied? Dan mag u het nooit dweilen met puur water. De beschermende olielaag zal daardoor weggaan. Uw parket zal veel gevoeliger zijn voor hardnekkige vlekken. Voeg dus altijd een voedend product toe aan het water.

Gevernist parket? Enkel water mag!

Wanneer uw parket gevernist is, mag puur water wel. We raden wel aan van toch wekelijks goed te onderhouden met een gespecialiseerde vloerreiniger.

Uw parketvloer verkiest lauw water

Het water waarmee u de parketvloer dweilt, is best op kamertemperatuur. Hout leeft namelijk, bij koude of warme temperaturen zal het krimpen of uitzetten. Dat proces wilt u niet nog meer in de hand werken.

U dweilt best niet kletsnat

Hout absorbeert, dus uw dweil is best niet kletsnat bij het schoonmaken. De dweil moet vochtig genoeg zijn om te kunnen reinigen, maar mag de vloer niet te vochtig maken zodat hij voldoende snel kan drogen. Het best zet u dan een raam open. Ventilatie kan nooit kwaad!

Jaarlijks parketonderhoud

U behandelt geolied parket best jaarlijks met een onderhoudsolie. Die heeft een voedende werking op de vloer. Bij voorkeur dweilt u eerst gewoon de vloer en laat u hem drogen. Daarna brengt u de olie aan zonder water met een droge vod. Let erop dat u de olie egaal uitstrijkt. De poriën van het hout zullen de olie vrij snel absorberen. Daarna laat u de parketvloer best een zestal uur drogen. Gevernist parket moet u voeden met een polis. De bovenste vernislaag beschermt het parket, maar vaak zijn er toch kleine beschadigingen die u met het blote oog niet kunt waarnemen. Op die manier kan er bij het dweilen water onder de vernislaag kruipen waardoor die kan afschilferen. De polis zal ervoor zorgen dat ook die beschadigingen weer opgevuld raken. Natuurlijk is er slijtage mogelijk die u niet zomaar kunt oplossen door te dweilen. Daarom contacteert u best Janson Floor, de vloerexpert voor al uw parketonderhoud en -renovatie!

Nijverheidslaan 3 8570 Vichte

BTW BE0463174703

Vraag meer informatie

Vraag uw offerte aan binnen 24h.