VLOERONDERHOUD – PARKETONDERHOUD – TAPIJTREINIGING

056 70 20 480475 65 20 94

Afwerkingslagen voor parketvloeren

De meest gekende afwerkingstechnieken voor parketvloeren zijn vernissen, oliën en boenen. De techniek hangt af van de persoonlijke keuze en de ruimte waarin de parketvloer zich bevindt. In badkamers en keukens is het best om het parket te vernissen, terwijl in de woon- of slaapkamer vaak voor boenen gekozen wordt.

Parket vernissen

Een van de meest gekende technieken is het parket vernissen. Dat gebeurt met parketvernis. Het aanbrengen ervan is vergelijkbaar met verven. De droogtijd tussen de verschillende vernislagen is best lang genoeg.

Parket oliën

Een tweede afwerkingstechniek is het parket oliën. De eerste laag olie zal in het hout trekken. Het is belangrijk dat de olie egaal over de parketvloer verspreid wordt zodat het hout overal op een gelijke manier behandeld is met olie. De droogtijd is afhankelijk per product. Eens de eerste laag droog is, kan de tweede laag erop. Achteraf is het best om alle olieresten te verwijderen met een droge doek en de parketvloer te behandelen met een zeep die daarvoor geschikt is. Dat zorgt voor een maximale bescherming van de vloer.

Parket boenen

Als derde is er ook nog het parket boenen. Bij boenen blijft de houtstructuur duidelijk zichtbaar. Ook wanneer u over de vloer wrijft, zult u de structuur voelen. Boenwas ruikt natuurlijk, maar biedt minder bescherming en slijtvastheid dan vernis.   Elk van de bovenstaande technieken kan uiteraard hersteld, gereinigd en onderhouden worden. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte!

Nijverheidslaan 3 8570 Vichte

BTW BE0463174703

Vraag meer informatie

Vraag uw offerte aan binnen 24h.