VLOERONDERHOUD – PARKETONDERHOUD – TAPIJTREINIGING

056 70 20 480475 65 20 94

Wat is gepolierd beton?

Als een betonvloer gepolierd is, krijgt het een gladde, blinkende toplaag tijdens het productieproces. De vloer heeft doorgaans een dikte van 10 cm en een lange levensduur. Polybeton is glad en egaal, wat het heel onderhoudsvriendelijk maakt. Om de vloer extra duurzaam en lekvrij te maken, wordt het beton met een beschermende lak of epoxybescherming afgewerkt. Deze laag voorkomt ook dat er vuil indringt. Een betonvloer is uiterst robuust en zal niet snel beschadigd worden. Maar toch is de toplaag van deze ondergrond onderhevig aan slijtage en is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Hieronder enkele tips voor het reinigen van polybeton.  

Tips voor vloerreiniging

  • Voor het doordeweekse onderhoud gebruikt u een natuurzeepmet lijnolie of bijenwas. Het gebruik van Javel en bleekmiddelen zijn uit den boze. Verder hanteert u ook beter geen schuurspons of schoonmaakmiddelen met schurende componenten.
  • Door de vloer regelmatig te stofzuigen, vermijdt u dat zand en vuilresten tegen de vloer schuren en slijtage veroorzaken. Ook regelmatig dweilen (de dweil mag niet doorweekt zijn) voorkomt slijtage van uw gepolierd beton.
  • Is het beton na verloop van tijd wat dof geworden? Behandel dan de vloer met een speciale boenwas. Op die manier wordt er een beschermende laag gevormd waardoor uw vloer er weer voor een lange tijd als nieuw uitziet.
  • Gebruik nooit Javel of andere chemische schoonmaakmiddelen: deze kunnen uw  vloer onherstelbaar beschadigen. Pas ook op met zure dranken zoals frisdrank, fruitsap …
  • Na verloop van tijd is een professionele behandeling zeker aangeraden/
Is uw polybeton toch beschadigd of is het tijd voor een professionele behandeling? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een vrijblijvende offerte.

Nijverheidslaan 3 8570 Vichte

BTW BE0463174703

Vraag meer informatie

Vraag uw offerte aan binnen 24h.