VLOERONDERHOUD – PARKETONDERHOUD – TAPIJTREINIGING

056 70 20 480475 65 20 94

Uw oude parket een tweede leven geven?

U liet jaren geleden een prachtige parketvloer leggen in uw woning. Door de tand des tijds heeft die vloer echter al heel wat meegemaakt. Hier en daar valt wel een streep of kras te bespeuren, de kleur is heel wat veranderd en ook de lak oogt niet meer zo fris als hij in het begin deed. Herkent u dit scenario? Dan heeft Janson Floor goed nieuws voor u! Uw oude parket hoeft helemaal niet uitgebroken te worden! Parketvloeren hebben meer dan één leven en een grondige renovatie kan uw oude parket er weer als nieuw doen uitzien. Als vloerspecialist weten we als geen ander hoe we uw oude vloer een makeover kunnen geven. Daarvoor verzorgen we uw vloer met de meeste precisie en zorg. We beschrijven kort even hoe we te werk gaan.  

Renovatie oude parket: actieplan

1. Herstellingen

Zo kan het zijn dat er enkele herstellingen moeten plaatsvinden vooraleer we de vloer weer kunnen doen blinken. Eventueel moeten we een of meerdere planken vervangen.

2. Schuren van parket

Vervolgens zullen we de plankenvloer schuren om oneffenheden weg te werken en de bovenste (versleten) laag weg te werken. Dat doen we aan de hand van een parketschuurmachine. Het aantal keren schuren hangt af van de staat van het oude parket.

3. Borstelen van parket

Daarna is het tijd om het parket te borstelen. Zo kunnen we de nerfstructuur van het hout weer doen uitkomen. Borstelen verwijdert zachthout dat eventuele kleine beschadigingen kan verhullen.

4. Behandelen van parket

Als vierde stap gaan we het parket behandelen. Dat gebeurt ook bij de plaatsing van een nieuwe parketvloer. Zo is er de optie om de vloer te lakken met een slijtvaste bovenste laag. We kunnen het parket ook boenen of in de was zetten. Het hout wordt dan geïmpregneerd en bovenaan afgewerkt met was. We kunnen het parket ook oliën met natuur- of kleurolie.

5. Verwijderen van plinten en profielen

Om de renovatie van oude parket te doen slagen, is het aangeraden om plinten te verwijderen zodat de parketschuurmachine zo dicht mogelijk tegen de muren kan gaan. Nadien plaatsen we nieuwe plinten die de kleur en stijl van het gerenoveerde parket zoveel mogelijk benaderen.
 

Voor

Na

Nijverheidslaan 3 8570 Vichte

BTW BE0463174703

Vraag meer informatie

Vraag uw offerte aan binnen 24h.